Португалия, Швеция и България в дискусия за партньорство в развитието на ИТ сектора по време на Fórum Bizfeira
05.11.2018
Текущи възможности за финансиране
05.11.2018

Предстоящи събития в София през ноември

 

 

BalREc

Конференцията BalREc е най-влиятелната публична платформа в България за дискусии в сектора на недвижими имоти. Форумът събира експерти от най-активните компании от сферата на инвестиционните проекти в България: инвеститори и инвестиционни фондове, банки, консултанти, правни компании, асет мениджъри и други участници в инвестиционния процес, с цел да дискутират и анализират пазарните тенденции и прогнози в отделните сегменти – офис, търговски, индустриални, жилищни и ваканционни проекти, както и икономическия климат като фактор за развитието на проектите, предизвикателствата, които инвеститорите срещат, добрите практики при управление на активите и актуалните модели за пазарна реализация.

Събитието ще се проведе на 8 ноември в Sofia Event Center. Програмата ще намерите тук.

 

FUTURE OF REALITY

На 9 ноември София ще е домакин на водещи умове и организации от ЕС, САЩ, Близкия изток, Азия, които ще говорят за това как виртуална реалност променя света около нас. Организаторите са поканили за лектори световно известни специалисти, ще могат да бъдат видени и над 30 високотехнологични демонстрации.

Специален гост на събитието ще бъде Мария Габриел, Комисар по въпросите на цифровата икономика и общество в Европейската комисия.

За повече информация, посетете уеб сайта на събитието: futureofreality.splashthat.com

 

КАРИЕРА С КАУЗА 2018

На 10 ноември в СофияТехПарк (форум Джон Атанасов) предстои шестото издание на Кариера с Кауза. Събитието е със свободен достъп, но е добре да се регистрирате.
Форумът включва кариерно изложение на неправителствени организации, които търсят доброволци или служители, както и компании с добри политики на корпоративна социална отговорност. За втора поредна година програмата включва и панелна част. Организаторите привличат за лектори интересни личности, не толкова популярни, но хора с индивидуален подход и визия, решили да участват в различни инициативи и каузи.
Още за програмата, лекторите и линк за безплатна регистрация – тук.

 

DEVREACH 2018

Международната конференция за софтуерни разработчици DevReach ще се проведе на 13-14 ноември 2018 г. в София. Това е десетото юбилейно издание на събитието.

DevReach 2018 ще събере на едно място едни от най-добрите световноизвестни лектори и ИТ специалисти.

Посетителите на DevReach 2018 ще могат да избират между 30 лекции, разделени в паралелни потоци.

Пълната програма, всички лектори и още новини, могат да бъдат открити на devreach.com

 

STARTUP EUROPE SUMMIT 2018

София ще бъде домакин на Startup Europe Summit 2018 – конференцията за политиките на Европейската комисия. Този път събитието е с фокус към технологичното лидерство, европейското финансиране и възможностите за подкрепа на бизнесите.

Регистрацията за събитието на 15 ноември вече е отворена. Очакват се 500 водещи представители на стартъп екосистемата в Европа, включително инвеститори и предприемачи, които ще се съберат в българската столица, за да създадат следващите инициативи, които да подкрепят успеха на новото поколение пионери в Европа и извън нея.

Специален гост на конференцията е Мария Габриел, Комисар по въпросите на цифровата икономика и общество в Европейската комисия.

 

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В СОФИЯ ТЕХ ПАРК

На 17 ноември София Тех Парк организира “Ден на отворените врати” в лабораторния комплекс на парка.

Със свободен достъп, посетители от всички възрасти ще могат да тестват модерните технологии, с които разполага лабораторията “Изкуствен интелект и CAD системи”: хуманоиден робот, който се управлява с мисъл; добавена и виртуална реалност; мобилни роботи и дронове и още много интерактивни демонстрации.

За повече информация посетете фейсбук страницата на събитието facebook.com/aicadlab или уебсайта на София Тех Парк: sofiatech.eu

 

BEGExpo

Балканското изложение на развлекателната и игралната индустрия BEGExpo е ключово събитие за представители на игралната и развлекателната индустрия от Източна Европа. Изложението събира международни посетители, производители и доставчици, организатори на настолни и онлайн игри, афилиейти, доставчици на разплащателни услуги, медии и асоциации. През последните 10 години BEGExpo се установи като място за иновации, споделяне на опит и създаване на ползотворни бизнес контакти.

Изложението ежегодно се посещава от над 5000 души от 35 държави. Повече от 80 изложители, разположени в 3 зали представят продукти и услуги, правейки го най-голямото събитие в региона.

Изложението ще се състои на 21 и 22 ноември в Интер Експо Център. Повече информация: balkangamingexpo.com

 

IOT CLOUD | 3D PRINT | DRONES | AI ФОРУМ

ICT Media и ISACA Sofia Chapter за осма поредна година ще съберат ИТ бизнеса и потребители на технологични решения, за да обсъдят навлизането на тенденцията IoT и ролята на технологиите в развитието на бизнес екосистемата (AI, cloud, 3D print, drones…)

Към кого е насочен форумът?

Събитието е насочено към представители на индустриални и производствени предприятия в областта на тежката и леката промишленост, здравни заведения, държавни структури и организации, компании в областта на транспорта и логистиката, търговията и услугите, телекомуникациите, банки, финансови, застрахователни и пенсионни дружества, учебни заведения и др. В предишните издания на събитието са присъствали висши мениджъри (управители, изпълнителни директори, оперативни директори, финансови директори), държавни служители и експерти, ИТ директори, ИТ експерти, ръководители на проекти, одитори, консултанти.

Събитието е планирано за 22 ноември, мястото е Capital Fort. За актуална информация, следете сайта на форума.

 

GlobalTech Summit

Международният технологичен форум GlobalTech Summit обединява конференциите Java2Days, CodeMonsters, AI&Smart Tech,  образователните инициативи със свободен достъп FreeTech Trainig и Tech4Kids и събитието за бизнес ръководители Technology4Business. Събитието ще се проведе от 27 до 29 ноември в Конгресния център на НДК.

Програмата на GTS 2018 включва лекции и уъркшопи, тематични дискусии с участието на водещи технологични експерти, HR мениджъри и Мениджъри на водещи компании, поредица от хакатони, Годишни Технологични Награди, пространства за демонстрация на средства за разработка на софтуер и много др.

Повече информация за предстоящия технологичен форум ще намерите на сайта на събитието. Следете и социалните мрежи за актуални новини около програмата на всяко събитие.

 

МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ „KNOWLEDGE AND SMART CITIES“ 

Международната конференция „Knowledge and Smart Cities“ ще се проведе на 26 ноември в София Тех Парк.

Събитието е под патронажа на Столичната община и в партньорство с клъстер „София – град на знанието“, Клуб „Знание“, EIP-SCC, Асоциация за развитие на София, Столичната община, Столичната агенция за инвестиции и София Тех Парк. Конференцията ще събере над 200 участници, представители на водещи български и международни компании, клъстери, университети, изследователски и научни институции, неправителствени организации, инвеститори и др.

Фокусът на конференцията е върху систематичните усилия към трансформация на градовете и трансформирането им в умни градове и места на знанието, както и на ролята на цифровизацията и местните правителствени политики за ускоряване на този процес.

Повече информация за програмата ще намерите ТУК

 

INVESTOR FINANCE FORUM

Investor Finance Forum е най-голямото събитие на инвестиционната общност в България и региона. Ще се проведе на 30 ноември в Интер Експо Център.

Конференцията се организира за седма поредна година и ще събере български и чуждестранни професионалисти от сферата на финансовите, капиталовите и валутните пазари. Форумът поставя акцент върху важните глобални новини и тенденции, финансови инструменти и конкретни практични съвети в сферата на инвестициите и финансите.

Investor Finance Forum включва съпътстващи дискусии, събития и изложения. Вижте повече на сайта на събитието: financeforum.investor.bg

X