innovation-explorer-2017-best moments
Най-добрите моменти от Innovation Explorer 2017
04.04.2017
eon-reality-sofia-bulgaria
EON Reality с намерение да инвестира у нас
04.04.2017

Отвори врати ново споделено работно пространство в София

work-and-share-coworking-space-sofia

work-and-share-coworking-space-sofia

Ново споделено място за работа отвори врати в началото на март в столичния квартал Дианабад. Work & Share предлага над 300 места върху площ от 5000 кв.м. Коуъркингът се състои от две сгради, свързани с просторни зони за почивка, отдих и неформални срещи. На разположение на наемателите и гостите на пространството са също паркинг и парк, както и зона за хране.

Work & Share предлага много допълнителни услуги и удобства. Осигурен е паркинг за велосипеди и душове. Пространството е отворено и за домашни любимци, а за тези, които държат на домашно приготвената храна има две напълно оборудвани кухни.

В споделеното пространство има т.нар. “бюра за всеки” за фрилансъри, дистанционно работещи и дигитални номади, а за екипи или компании на разположение са екипни бюра и екипни офиси. Различни професионални събития ще са част от работното ежедневие в Work & Share. “Работи самостоятелно, но не сам” е мотото на пространството.

Идеята за споделени работни пространства става все по-популярна както по света, така и у нас. Тя дава възможност на едно място да работят хора с различни професии и интереси, като например наемат отделно бюро, зала или част от пространството за определено време. Общата инфраструктура на тези места стимулира хората от различни сфери да се срещат, да си сътрудничат, да обменят идеи, да се развиват – като бизнес и като личности. Ако преди пет години в София да работиш в коуоркинг пространство се смяташе за бизнес екстравагантност, то днес в столицата има десетки такива и освен като наемна офисна площ те функционират като оживени места за събития, обучения, и професионални форуми.

X