Финтех компания PremFina и медийната група News UK създават екипи в София
05.12.2018
Български компании от всички сектори могат да се присъединят към програмата ICAP Trade Exchange
05.12.2018

Ново събитие в програмата на Webit.Festival Europe: Climate | Tech


През 2019 г. Webit.Festival Europe ще бъде домакин на още едно отделно събитие – Climate | Tech Summit, насочено към търсене на решения на предизвикателствата, свързани с климатичните промени чрез диалог между институциите, научните среди и бизнеса.

До 2050 г. 2/3 от населението на планетата ще живее в градовете. Над 70% от необходимата инфраструктура през следващите 15 години ще бъде ключово важна именно в градските райони. Според проучване на Световния икономически форум мръсният въздух може да убие преждевременно 400 000 европейци. Сериозен проблем са и увеличаващите се разходи за здравеопазване и все по-честата заболеваемост от свързани с климатичните промени заболявания.

Развитието на градовете се превръща в глобален приоритет, както заради икономическия им растеж, така и заради сигурността им в променящата се околна среда. Сегашното състояние на технологиите може да предостави много решения, които да бъдат приложени.

Целта на Climate | Tech Summit ще бъде да събере на едно място лидерите на компании и организации от различните индустрии и да им помогне в диалога как да преминем от сегашните политики към свят с по-чисти технологии.

През 2018 г. Webit.Festival Europe удвои мащаба си и месец преди събитието премести мястото си на провеждане на два пъти по-голяма локация. Фестивалът посрещна рекордните 10 000 участници от 111 страни.

София е в очакване на още повече посетители на фестивала през следващата година. Webit.Festival Europe 2019 ще се проведе на 13-15 май.

X