Стартиращи столични компании и иновативни идеи в изложбената зона на Invest Sofia на Webit.Festival Europe’17
23.04.2017
Кметът Фандъкова се срещна с чуждестранни предприемачи, водени от Столичната общинска агенция за инвестиции
25.04.2017

Новите технологии в мебелите събрани на 14 500 кв. м. в София

Най-новите технологии и изделия в сектора на дървообработването и мебелното производство са представени на площ от 14 500 кв. метра изложбена площ в Интер Експо Център в София. Те са част от изложението Техномебел и Светът на мебелите, което се провежда от 24 до 28 април в столицата.

Зам.-председателят на Столичния общински съвет и председател на Надзорния съвет на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции Николай Стойнев бе сред официалните лица, които участваха в откриването на събитието. „Избрали сте най-доброто място за инвестиции – София“, каза Стойнев пред представителите на над 350 компании.

Сред участниците има представители на фирми от Германия, Гърция, Италия, Македония, Полша, Румъния и Труция, но 90 на сто от участниците са български производители.

Над 50 на сто от чуждите инвестиции идват в София, а една трета от инвестициите като цяло са в сектора на услугите, каза Стойнев. Той представи и работата на Агенцията като място, което подпомага и насърчава бизнеса в столицата. Почти всички от участниците в събитието получиха информационни брошури за работата на СОАПИ и развитието на икономическия профил на София.

X