NEPI Rockcastle придобиха Парадайз център за 253 млн. евро – рекордна сделка за недвижим имот в България
19.10.2017
Профил на компаниите в ИТ сектора в София
25.10.2017

Лондон ще дава временни безплатни офиси на софийския бизнес

London-and-Partners-SIA-partnership-free-office
London-and-Partners-SIA-partnership-free-office

Николай Стойнев, зам.-председател на СОС и председател на Надзорния съвет на СОАПИ, Тони Марджиота, директор в лондонската агенция „Лондон и партньори“ и Владимир Данаилов, изпълнителен директор на СОАПИ.

Лондон  ще предоставя временни безплатни офиси за софийски предприемачи, които искат да работят в британската столицата.  За това се договориха изпълнителният директор на Столичната агенция по приватизация и инвестиции Владимир Данаилов с колегата си от британската агенцията „London and partners“ Тони Марджиота. Двамата проведоха среща в рамките на програмата на делегацията, водена от столичния кмет Йорданка Фандъкова в Лондон. Веднага след нея бе подготвен проект на споразумение за обща работа, който предстои да бъде обсъден на експертно ниво и подписан.

Документът ще ангажира Лондон да предоставя цялостна подкрепа за софийския бизнес като осигуряване на помощ за отваряне на фирма, намиране на кадри, контакти за работа и представяне пред местния бизнес. „На свой ред СОАПИ ще предложи същата конкретна подкрепа на лондонския бизнес, който иска да инвестира в София“, каза Данаилов. Той, заедно със зам.- председателя на Столичния общински съвет и председател на Надзорния съвет на СОАПИ Николай Стойнев, представиха пред колегите си от „London and partners“ възможностите за  развитие на бизнеса в столицата. Лондон има подобни споразумения с градове като Лисабон, Париж, Тел Авив и Лос Анджелис.

 

 

London-and-Partners-SIA-partnership-free-office-2Лондонската агенция се финансира 50 на сто от общината на британската столица, а другите 50 процента се дават от бизнеса. В  нея работят около 150 души, които развиват проекти в областта на насърчаването и привличането на чужди предприемачи, образованието и туризма.

 

X