WorldBusiness Angels Investment Forum за първи път отваря врати за стартиращи компании
03.09.2017
Microsoft-AI-for-Earth
Microsoft ще вложи 2 млн. долара за иновации в селското стопанство и околната среда
03.09.2017

Започна кандидатстването за „Иновативно предприятие на годината“

Български компании с успешно разработена и внедрена иновация, могат да кандидатстват в 13-тото издание на конкурса „Иновативно предприятие на годината“. Отличията се организират от фондация „Приложни изследвания и комуникации“ и Enterprise Europe Network – България, с подкрепата на ЕС. Инициативата цели да насърчи иновативните продукти, процеси, услуги и практики в дейността на българските фирми.

Крайният срок за подаване на заявки е до 15 октомври, а категориите са общо осем: „Пазарно лидерство“, „Качество на живот“, „Зелена иновация“, „Иновационен мениджмънт“, „Социална иновация“, „Иновация в креативните индустрии“, „Иновативно новостартирало предприятие“ и „Иновации за развитие на таланти“. Условието е иновацията да е разработена и внедрена през последните три години. Официалната церемония по връчването на наградите е планирана за началото на декември 2017 г. по време на 13-о издание на „Национален иновационен форум“. По традиция наградите се връчват лично от Президента или Премиера на България.

 

Как да кандидатствате за конкурса:

В сайта на събитието може да направите безплатна регистрация, за да получите индивидуален профил за достъп до подаване на заявки. С предоставения достъп компаниите мога да подадат своите заявки за една или повече категории като попълнят портфолиото и опишат кандидатурата си в съответната апликационна форма.

В миналогодишното издание на „Иновативно предприятие на годината“ бяха подадени общо 50 заявки, а сред спечелилите компании се наредиха „Доли медия студио“ за най-съвременни технологии за продукция и постпродукция на видео съдържание; „Електросфера“ – фирмата, която за пръв път в света въвежда използването на атомен часовник в музикалното инженерство; „Софтуерен университет“ с награда в най-новата категория „Иновация за развитие на таланти“ за качествени решения в подготовка на добре обучени кадри за IT индустрията в България; стартиращата компания „Тикий мобайл солюшънс“ (Tickey), която разработва цялостна система за електронни билети за градския транспорт; дружеството „Прознание академия“, което създава авторска методика за дистанционно преподаване и виртуална класна стая VEDAMO; и фирмата „Синтал ММ“ производител на дентални сплави на никелова и кобалтова основа. Повече за финалистите и церемонията от 2016 г. ще намерите тук.

 

 

 

X