СОАПИ публикува доклада „София – състояние и развитие на ИТ сектора“
07.11.2017
СОАПИ с нов офис за бизнеса
05.12.2017

Кметът на София обсъди възможности за привличане на швейцарски инвестиции

Създаване на възможности за привличане на швейцарски инвестиции в София – това обсъдиха на съвместна среща кметът на София Йорданка Фандъкова и управител на швейцарската компания Quikfox Мануел Круменахер. На срещата присъстваха и заместник-кметът на София по финанси Дончо Барбалов и директорът на общинската агенция за инвестиции Владимир Данаилов.

 

Фирмата ще си сътрудничи с Общинската агенция за инвестиции при работа по бъдещи проекти. Срещата с кмета на София се проведе по покана на швейцарската фирма, която работи от 24 години в столицата и се развива в областта на софтуера, IT технологиите и човешките ресурси. 40 млади квалифицирани специалисти работят във фирмата и тя успява да подбере кадри, да инвестира в тяхното развитие и да изпълнява социално отговорни дейности.

 

Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че приоритет в работата през последните години е развитието на София като зелен и иновативен град. Общината подкрепя инвестиции, които са насочени към подобряване на околната среда, чистотата на въздуха, транспорта, както и образованието. Конкретно в IT сектора, към 2015 г. чуждите инвестиции достигат 261 млн. евро.

X