Master-Programme-Management-of-Innovation-Dialogue
ВУЗФ отваря нова магистърска програма – „Мениджмънт на иновационния диалог“
12.06.2017
Technology-Fast-Deloitte
Technology Fast 50 приема заявки за Топ 50 на най-бързо разрастващите се технологични компании
12.06.2017

Български стартъп e на финала на състезанието Chivas Venture

black-mussel-reef-farms

black-mussel-reef-farmsДо 12 юни тече онлайн гласуването за победители сред най-успешните стартиращи компании в света за наградния фонд на Chivas Venture. Българският финалист тази година e варненската Sea Harmony с новаторската им разработка за вертикални мидени рифови ферми. Компанията се състезава с още 29 обещаващи стартиращи бизнеси от цял свят за дял от $250 000 при общ награден фонд от 1 млн. долара. Условието за участие е бизнес идеите да решават социално значим проблем. В първия етап на гласуването паричната награда се зачислява според броя гласове за всяка компания и идеята й. На финала на състезанието става ясно кои стартиращи компании ще получат дял от оставащите 750 хил. долара от общия награден фонд. Победителите в този финален етап ще станат ясни в рамките на Chivas Venture Final в Лос Анджелис на 13 юли. Пресявката на четвъртфиналите и полуфиналите ще сведе кандидатите за финансиране до едва пет и всеки един от тях ще има само пет минути, за да впечатли журито пред жива публика.

black-mussel-reef-farmsМладият екип на Sea Harmony е с проект, насочен към възраждане на “мъртвите зони” в моретата и океаните, пострадали от индустриално и битово замърсяване. Новаторската им разработка за вертикални рифови ферми от черни миди възстановява хранителната верига в нейната цялост – от планктона, през миди, скариди, риби, до бозайници. Може да разгледате проектите на всички 30 финалисти на сайта на състезанието, както и да гласувате за българското участие.

Chivas Venture съществува вече трета година и над 6000 проекта от шест континента са подавали заявки за участие. Тази година всички 30 финалисти представят различна държава, а насочеността на идеите за по-добро утре е напълно разнородна – австралийският Words With Heart набира средства за образованието на момичета и жени, а WEAROBOT от Мексико създава достъпни механични екзоскелети за хора с физически увреждания.

 

X