paysafe-sofia-most-popular-offices-2016
Софийският офис на Paysafe е на 7-о място сред 25-те най-популярни офиси в света за 2016 г.
17.02.2017
sofia-ai-summit
Първият Artificial Intelligence Summit в София
17.02.2017

Българката Кристина Цветанова е финалист за Women Innovators 2017 за успешното реализиране на иновативната си идея

women-innovators

women-innovatorsКристина Цветанова е сред дванадесетте изключителни жени предприемачи, номинирани за наградата на ЕС „Жени иноватори” 2017 г.

Кристина е съизобретател на BLITAB® – първият тактилен таблет за слепи или с намалено зрение хора. Тя е съосновател и СЕО на BLITAB Technology GmbH – отличен като най-кретавиния стартъп в света за 2015 г. и носител на Европейската награда за социално предприемачество за хората с увреждания.

Благодарение на международното признание, което продуктът получи в Европа, САЩ, Мексико, Сингапур, Китай и Япония през последните две години, и на неуморните усилия на Кристина във въвеждане на технологии в помощ на незрящи деца, през 2015 г. българката беше отбелязана в класацията „Social Movers” на Agora + D. Гледайте интервюто на Кристина за номинациите за Women Innovators 2017 г.

Дамите, номинирани за Women Innovators 2017, са превърнали революционните си идеи в успешен пазарен продукт. За първи път тази година конкурсът включва и трима финалисти в нова категория – Изгряващ иноватор. Наградата ще се връчи за успешно предприемачество с иновация при жени на възраст до 30 години. Всички финалисти са основател или съосновател на успешна компания, основана на техните иновативни идеи.

Церемонията по награждаването е на 8 март 2017 г., от 18.30 часа в Европейския парламент. Стискаме палци на Кристина да застане сред жените, отличени за осъществяването на своя изключителна идея.

X