Кметът Фандъкова се срещна с чуждестранни предприемачи, водени от Столичната общинска агенция за инвестиции
25.04.2017
poland-bulgaria-business-seminar
Семинар „Икономическо сътрудничество и инвестиционни възможности между Полша и България“
15.05.2017

Бизнес инкубатори за млади предприемачи

Бизнес инкубатори за младите предприемачи да бъдат отворени от Столичната община се договориха на първата си среща от Института за икономическа политика, зам.-председателят на СОС Николай Стойнев, зам.-кметът Дончо Барбалов и директорът на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции Владимир Данаилов.

В документ от 19 точки младите хора от института, които участват в проект „Насърчаване на младежкото предприемачество“ по програмата „Еразъм плюс“ представиха своите виждания за насърчаване и подкрепа на начинаещия бизнес в София. Едно от основните им предложения беше осигуряване на място, което да ползват за срещи, за обмяна на идеи и за стартиране на проекти. „Имаме възможност за реакция, ще обмислим създаването на подобен бизнес инкубатор и ще предложим решение“, каза Николай Стойнев. Младите предприемачи поискаха услуги на „едно гише“. Вече работим активно при предоставянето им, каза Владимир Данаилов и подчерта, че в основата на работата на Агенцията е точно работата с малките и средни предприятия, както и на стартиращи компании.

Много от залегналите искания в документа на Института са част от младежката стратегия за развитие на София и по тях вече се работи активно, казаха общинските съветници Михаела Иванова и Ботьо Ботев. Те предложиха и конкретни програми, в които младите хора да участват.

В исканията на младите предприемачи е записано още – активна работа в училищата и университетите за кариерно развитие, организиране на състезания и конкурси за насърчаване на предприемачеството, намаляване на бюрократичната тежест и други.

X