Birlibam-team
“Защо София?” с Владислав Михайлов, основател и изпълнителен директор на Birlibam
02.08.2017
StartUp-Navigator-entrepreneurship-map-Bulgaria
StartUp Navigator – платформата-карта на предприемаческата екосистема в България
02.09.2017

Безплатен електрически автобус за пътниците между двата терминала на летище София

free-electrobus-Sofia-Airport

 

free-electrobus-Sofia-AirportОт началото на август пътниците на летище София могат да ползват новия безплатен автобус между двата терминала на аерогарата. Автобусът е електрически, с капацитет 65 пътници, оборудван е със сгъваеми седалки и с обособени места за закрепване на инвалидни колички, както и със спускаща се рампа. Така се осигурява удобен и екологичен безплатен превоз на пътниците от Терминал 1 до Терминал 2 и намиращата се в непосредствена близост спирка на Линия 1 от софийското метро, която дава бърз достъп от летището до центъра на столицата.

С новия превоз летище София става първото българско летище с екологичен превоз на пътниците си и единственото у нас, сертифицирано по програмата за намаляване на въглеродните емисии Airport Carbon Accreditation на международната организация на летищата ACI EUROPE.

 

 

Друго транспортно удобство за жителите и за големия поток туристи в столицата беше въведено специално за летния сезон – от юли до края на септември 4 допълнителни автобуса обслужват потока пешеходци и велосипедисти към Витоша планина. Линията за пешеходци е от стадион Васил Левски до Златните мостове. Велолиниите са от спирка “Зоопарк” с няколко междинни спирки до крайната – хижа Алеко и от спирката до метростанция Г.М. Димитров до с. Железница. Транспортът е безплатен и покрива най-натоварените часове за поток към планината и обратно към града през уикендите.

Снимки: Летище София, https://www.sofia-airport.bg

X