eurochambers-european-economic-survey-2017
Eurochambres публикува резултатите от изследването “Европейски икономически преглед 2017” за очакванията на бизнеса през 2017 г.
17.02.2017
ager-amway-global-entrepreneurship-report
Всеки трети българин има желание да стане предприемач
17.02.2017

Агенцията по инвестиции на София събра бизнеса от бул. „Дондуков“ заради ремонта

dondukov-remont

Новата визия и проектът за промени в движението по столичния булевард „Княз Александър Дондуков“ бяха обсъдени в Столичната община с представителите на бизнеса, които работят в района. Управители на клонове на банки, големи търговски вериги, по-малки предприемачи, експерти на НАП и на  Националната опера участваха в дебата за визията на трасето и предизвикателствата на бизнеса. Те бяха поканени от Столичната общинска агенция по приватизация и инвестиции /СОАПИ/, а информация за бъдещия проект предоставиха зам.-председателят на СОС Николай Стойнев и зам.-кметът по транспорта Евгений Крусев. На срещата присъстваха изпълнителният директор на Агенцията Владимир Данаилов, кметът на района Васил Цонков, представителите на проектантите и на изпълнителя „Трейс“.

Нов облекчен режим за паркирането на колите при зареждане на магазините, поискаха хората от бизнеса.  Предложенията им варираха от специални паркоместа, които да се ползват по определени минути до зареждане в определени часове. Задължително ще обсъдим тези възможности, каза Николай Стойнев.  По време на дебата зам.-кметът Крусев представи двата проекта за бул. „Дондуков“ – първият, който запазва сегашния му вид плюс нова велоалея и вторият, който предвижда трасето да стане еднопосочно.  Той увери присъстващите, че по време на ремонтите няма да има цялостно затваряне на булеварда.

По време на събранието имаше разнопосочни изказвания дали булевардът да остане двупосочен или еднопосочен, имаше предприемачи, които искаха да не преминава трамвай изобщо, други, които бяха против велоалеята. Всички предложения ще бъдат обсъдени и ще се вземе най-доброто решение, точно за това са тези обсъждания, каза Стойнев.  Агенцията по инвестиции ще изпрати проектите на всеки един от представителите на бизнеса, за да могат да изпратят своето мнения, обясни Владимир Данаилов.

Това е първата по рода си информационна среща, която СОАПИ прави с представителите на малкия и среден бизнес, за да се чуе мнението им за бъдещето на града. Следващата ще е с търговците от ул. „Граф Игнатиев“, където също предстои ремонт.

X