Calendar-Sofia-Events
Не пропускайте в София през юни
06.06.2018
Bulgarian-Convention-Bureau-at-the IMEX-Bulgaria
Българско конгресно бюро представено на изложението IMEX във Франкфурт
06.06.2018

Възможно ли е биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?

Bulgaria-first-Biotech-Atelier-2018


Bulgaria-first-Biotech-Atelier-2018

На 25 септември 2018 г. в иновационния форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк ще се състои първото по рода си в България АТЕЛИЕ ПО БИОТЕХНОЛОГИИ (BIOTECH ATELIER) – https://biotech-atelier.com/.

Целта на инициативата е да събере на едно място водещи български и международни експерти в областта на value-based healthcare, интелектуалната собственост, данни от медицинската практика (real-world data/RWD и real-world evidence/RWE), оценка на здравните технологии (HTA), предприемачество в областта на биотехнологиите и много други.

Сред основните идеи на събитието е даването на силен тласък на българската биотехнологична екосистема, за която организаторите вярват, че притежава необходимия потенциал да расте и да се развива в нужната посока. В допълнение, събитието цели да подкрепи иновациите, креативността, предприемаческия дух и уменията на младите български специалисти, заети в сферата на биотехнологиите, като са предвидени и сесии, свързани с възможностите за финансиране на проекти и идеи в тази насока.

Организатори на събитието са Прескрипция, Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД) и Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), като до момента Ателието е получило подкрепата на British Council, Българската асоциация по клинични проучвания (БАКП) и Медицинския университет – Пловдив.

Броят на лекторите се увеличава постоянно, като към Боги Елиасен (асоцииран член на Копенхагенския институт по футуристични науки, Дания)‚ проф. д-р Аннемике Дж. М. Рообек (ръководител „Стратегическо развитие“, Nyenrode Business Universiteit, Холандия), д-р Стоян Радков (директор и основател на Priority IP Ltd., Великобритания) и д-р Росен Койчев (изпълнителен директор на CCDRD AG, Германия) официално се присъединиха д-р Едуард Ейбрахамс (президент на Коалиция за персонализирана медицина, САЩ) и д-р Даниел Гранфелдт (старши мениджър „Здравно-икономически изследвания“, Nordic Health Economics AB, Швеция).

Ако решите да се включите в Ателието, организаторите предлагат поименен Сертификат за участие. Може да заявите издаването на сертификата в края на регистрационната форма тук.

Ранните регистрации вече са отворени, срокът е до 24-ти юли. За ученици и студенти, организаторите предлагат билети със 75% намаление от стандартните пропуски, с цел да помогнат за приобщаването на повече млади хора към екосистемата на биотехнологиите.

X