Новини от градската среда в София
07.06.2018
Blue-card-EU-changes-Bulgaria
Отпадат два от изискваните от инвеститорите документи за издаване на сертификат
07.06.2018

София ще бъде домакин на свое собствено автомобилно изложение

Automotive-Expo-Bulgaria

 

Automotive-Expo-BulgariaТози октомври София ще може за първи път да се похвали със свое собствено автомобилно изложение, посветено на автомобилната индустрия и пазара на автомобилни части и компоненти. “АВТОМОБИЛЕН ФОРУМ И ЕКСПО 2018, СОФИЯ” ще бъде първи по рода си за България. Пилотното издание на форума ще се състои между 18 и 21 октомври 2018 г. Събитието ще бъде подкрепено от AUTOMECHANIKA – най-голямото международно изложение в автомобилната индустрия, и ще се проведе няколко дни след края на немската изложба във Франкфурт на Майн.

На специална пресконференция организаторите от Интер Експо Център и Автомобилен клъстер България обявиха, че “АВТОМОБИЛЕН ФОРУМ И ЕКСПО 2018, СОФИЯ” има за цел да обхване всички ниши в индустрията: нови технологии, електрически автомобили, авточасти и компоненти, сервизно оборудване, аксесоари и консумативи за осветление, търговски превозни средства (камиони, автобуси и ванове) и др. Част от програмата на изложението ще бъде международна конференция с доказани мениджъри в автомобилния бранш, които ще представят най-успешните автомобилни проекти в Източна Европа и България. B2B платформа за международни срещи и дни на кариерата за автомобилни и ИТ специалисти също ще бъдат част от програмата на събитието. Специален фокус на изложението ще бъде развитието на автомобилната индустрия през следващото десетилетие, в това число Индустрия 4.0, електромобили, бързо зареждане, хибридни автомобили и автономни технологии.

За повече информация посетете уебсайта на събитието или последвайте фейсбук страницата на експото.

В интервю за SeeNews изпълнителният директор на Автомобилен клъстер България Любомир Станиславов обяви зараждането на още един амбициозен проект – изграждането на автомобилен център за научноизследователска и развойна дейност в София Тех Парк, който се очаква да създаде 4000 работни места. Съоръжението в София ще покрива площ от над 50 000 кв. м и ще включва лаборатория, тестови и образователен център.
Автомобилен клъстер България е организация с нестопанска цел, която представлява интересите на производителите на автомобили, доставчиците и организациите, предоставящи услуги за автомобилната индустрия. Клъстерът е създаден през 2012 г. и в момента в него членуват над 130 организации. Отрасълът наема около 40 000 специалисти в България.

X