По-малко от месец остава до началото на десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe!
06.06.2018
BALKAN HACKATHON CHALLENGE
Балкански хакатон 2018 – Преодоляване на дигиталните граници
06.06.2018

София ще бъде домакин на EBAN Annual Congress 2018 – най-големия годишен конгрес за бизнес ангели в Европа

EBAN-Congress-Sofia-2018

 

EBAN-Congress-Sofia-2018

На 25-26 юни в Централния военен клуб в София ще се състои ключово събития за предприемаческата среда в Европа. Столицата ще бъде домакин на най-големия годишен конгрес за бизнес ангели в Европа – EBAN Annual Congress 2018. Очакват се повече от 350 участници и над 150 топ бизнес ангели (рискови инвеститори) от цял свят, които ще се запознаят с локалната предприемаческа екосистема и ще дискутират последните тенденции в иновациите и възможностите за инвестиции в България и региона.

Годишният конгрес на EBAN е едно от най-големите международни събития за рискови инвестиции в Европа и света, провеждано ежегодно от EBAN в сътрудничество с най-влиятелните членове на организацията. Ежегодното събитие играе ключова роля за разширяването на връзките и сътрудничеството в региона, достъпа до международни капитали и сключването на синдикирани сделки със стартиращи компании заедно с някои от водещите експерти в тази област. След 18 успешни събития, последните от които се състояха в Порто през 2016 г. и Малага през 2017 г., тазгодишното издание ще се проведе в София, България, и ще бъде организирано в сътрудничество с Българската асоциация на бизнес ангелите и Eleven.

Планиран е обособен панел „Local Heroes“, посветен на успешни компании от страната и региона, както и на изявени представители на българската инвестиционна общност, която от своя страна има за цел да разкрие потенциала на България като атрактивна дестинация за предприемачество и инвестиции.

Събитието ще предостави възможност на българските предприемачи да представят проектите си пред широка международна аудитория от топ инвеститори и да осигурят финансиране за развитие на идеите си. Конгресът предоставя уникална възможност за създаване на нови контакти, за участие в панелните дискусии, както и за включване в обучения по предприемачество и привличане на финансиране.

Организаторите канят местни стартиращи компании, които търсят възможности за развитие, както и инвеститори, които проучват обещаващи идеи, да се включат във форума. Срокът за заявки е до 15 юни, 2018 г. Листата с компаниите, вече включени в програмата на конгреса може да видите тук, а пълната програма  и лекторите в двата дни на събитието – тук.

X