Coca-Cola отваря в София втория си по големина в света развоен център
02.02.2018
Innovation Explorer- 2018-Sofia
Предстои най-големият иновационен форум на Югоизточна Европа – Innovation Explorer 2018
05.02.2018

Siemens отваря в София център за клиентско обслужване на региона

Siemens-BPO-Sofia

 

Siemens-BPO-Sofia

Siemens AG в България ще отвори ново звено в София, което ще функционира като регионален хъб за обслужване на клиентските поръчки от Централна и Източна Европа. Центърът ще започне работа през пролетта, а компанията вече набира екип от специалисти за шест различни експертни позиции.

Хъбът в столицата ще отговаря за приемането и изпълнението на поръчки на клиенти от всички страни в ЦИЕ, които ще подават заявките си централизирано към София. Целта е да се уеднаквят процесите на изпълнение на поръчките от момента на получаване до фактурирането им. За целта се търсят специалисти, които освен основен западен език, владеят като втори някой от езиците в региона –  хърватски, румънски, сръбски и др. Очаква се също специалистите да имат опит в администриране на процеси, работа с ERP системи, логистика и др.

Тази година Siemens прави 140 години присъствие в България. Бизнес и развойна дейност чрез свой местен български офис компанията има от 1991 г.  През октомври 1998 г. е регистрирана и пълнофункционална дъщерна фирма на концерна Siemens в България – Сименс ЕООД. Siemens в България развива дейности, насочени към секторите енергетика, индустрия, здравеопазване и инфраструктура и градове и е работодател на близо 500 служители в София и гр. Правец. Заедно с хъба в София компанията ще открие още един хъб – във Варна, който ще обслужва автомобилната индустрия с разработки и внедряване на системи за автоматизация.

X