Новини за градската среда в София
04.07.2018
Sofia-Investment-Agency-at-Expo-Real-Munich
Столична агенция за инвестиции ще участва в представянето на България в международното изложение Expo Real в Мюнхен
04.07.2018

Предстоящи събития в София през юли

Топ 100 на технологичните компании в България – награждаване

09 юли 2018

За трета поредна година ICT Media ще награди победителите в класацията на специализираното печатно издание “Топ 100 на технологични компании в България„. И тази година класацията е на база обективни финансови критерии – печалбата и брутните приходи от дейността за 2017 г. на български и международни компании от телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите, опериращи на българския пазар. Наградите са в 8 основни категории по сектори. Присъждат се и две големи награди  – на доставчиците на телекомуникационни услуги и на фирмите, разработващи, доставящи и внедряващи решения и услуги в областта на информационните и комуникационни технологии.

В събитието ще се включат представители на най-големите ИТ компании в страната, ИТ мениджъри, мениджъри бизнес развитие, както и представители на държавната администрация.

Повече за събитието може да откриете тук.

 

A to JazZ  за осма поредна година

6, 7 и 8 юли, 2018

За осма поредна година в София ще се проведе международният A to JazZ Festival. Едно от най-чаканите музикални събития в столицата ще се проведе в дните между  6-и и 8-и юли на традиционната локация – голямата поляна на Южен парк II. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на Фондация “Америка за България”, Столичната община и Министерството на културата.

В програмата на A to JazZ Festival 2018 отново са включени едни от най-големите имена в световната, българската и европейска джаз сцена. Входът е свободен, а програмата за трите дни на феста може да следите във фейсбук страницата на събитието.

 


DigiThink

11 юли, 2018

Основната цел на конференцията „Дигитални умения и иновации – DigiThink 2030″ е да предостави информация за проекта „Еразмус + Проектиране на цифрови иновации“ и да представи нови концепции, теми, методологии за преподаване, учебни програми, добри практики и учебни материали, които програмата предлага в областта на ученето през целия живот, изграждането на ключови умения в свят на цифровизация и икономики, които се трансформират в “икономика на знанието” /one knowledge economy/.

Основна тема на лекциите и дискусиите ще бъде “Какви са новите роли и умения на хората в организациите”. Форумът е подходящ за ИТ специалисти, мениджъри, експерти в изследователската и развойната дейност, предприемачи, студенти, стартиращи фирми, консултанти по мениджмънт, ментори в акселераторски програми и инкубатори, университетски и училищни преподаватели.

За повече информация и регистрация последвайте този линк

 

Eco-Rally-Bulgaria-2018Откриване на Еко Рали България 2018

27 юли, 2018

Еко Рали България 2018 e кръг от Е-световния шампионат за Е- Регулаторна купа на FIA за нови енергии и задвижвания.

Тази година мотото на Еко-Рали България 2018  е Пътят на минералните извори!

Церемонията по откриването е от 18:00 часа на 27 юли 2018 на площад Княз Александър I Батенберг.

Всичко за състезанието ще намерте в сайта eco-rally.eu

 

X