Възможности за разширяване към нови пазари: Чехия
04.10.2018
Новата фондация ”Креативни Индустрии” ще подкрепя развитието на бизнес потенциала и образованието в сферата на компютърната графика в България
04.10.2018

Предстоящи събития в София през октомври

Calendar-Sofia-Events

 

 

ДНИ НА 3D ПРИНТИРАНЕТО В СОФИЯ

3-6 октомври, 2018 I София Тех Парк

Additive Days – Дни на 3D принтирането е първото международно четиридневно събитие в България, посветено на 3D технологиите и дигиталното производство и тяхното приложение на Балканите и по света.

Събитието има амбицията да излезе извън рамките на 3D принтирането единствено като способ за бързо прототипиране и дизайн и да демонстрира разнородното приложение на технологиите в области като образование, медицина, индустриален дизайн, автомобилостроене, авиация, култура и изкуство и много други.

Адитивното производство има приложения във всички сфери на човешкия живот: от принтирането на бижута и форми за сладки, през създаването на протези и инженерни прототипи, до употребата му за изграждане на самолетни турбини и цели сгради.

Програмата ще намерите тук.

Входът е свободен.

За международната конференция се изисква предварителна регистрация

 

АУТОМОТИВ ЕКСПО СОФИЯ

18-21 октомври I Интер Експо Център

Аутомотив Експо София е посветено на авточастите, обслужването и аксесоарите. Първото му издание ще се проведе от 18 до 21 октомври в Интер Експо Център.

Като специализирано автотехническо изложение Аутомотив Експо София поставя акцент върху бързоразвиващата се автомобилна индустрия и следпродажбения сервиз в България. Това е мястото за всички видове авточасти и компоненти, автосервиз и гаражно обслужване, аксесоари, консумативи за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили.

Аутомотив Експо София предлага на публиката части и компоненти, електроника и електронни системи, дигитални решения, аудио-видео и системи за сигурност, консумативи, оборудване и материали за ремонт и професионална поддръжка, аксесоари и още много от сферата на авточастите и обслужването на автомобили.

Подробна информация за изложение Аутомотив Експо София ще откриете на сайта на изложнието: automotive-expo.bg

 

HR AND LEADERSHIP FORUM: MANAGEMENT 4.0

24 октомври I София Ивент Център

Годишната конференция за HR и мениджмънт, организирана от Капитал и Кариери, е водещо събитие в областта на лидерството и управлението на хора.

15-тото издание на водещия форум ще се съсредоточи върху бъдещите тенденции и новите технологии. Ще имате възможност да чуете вдъхновяващи презентации от международни лектори, да получите практически съвети, да тествате сами различни технологични приспособления, софтуери за управление на човешки ресирси или мениджмънт концепции.

Повече за събитието ще намерите тук.

 

CEE BLOCК СОФИЯ

25 октомври I София Тех Парк

Най-големият стратегически блокчейн форум в Централна и Източна Европа – CEE Blocк София – ще събере топ политици и водещи международни компании в София Тех Парк на 25-26 октомври.

Целта на форума е обсъждане на блокчейн стратегията на Европейската комисия и страните членки от правна, регулаторна, данъчна, икономическа, социална и обществена гледна точка, в духа на единния европейски цифров пазар и нуждите на бизнеса, който работи върху блокчейн технологията.

В рамките на форума ще бъдат представени различни гледни точки на експерти от блокчейн общността, технологичната екосистема, академичните среди, както и от консултанти, инвеститори и финансови институции. Ще бъдат представени най-добрите практики в блокчейн средата от водещите технологични компании, както и стартъпи с работещи продукти и решения, насочени към бизнеса.

CEE Blocк София ще бъде открит от Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика и общество, която ще представи визията на Европейската комисия за блокчейн технологията. Събитието се организира от CEE Block в партньорство със Sofia Tech Park, СофтУни, ЛаймЧейн, Industria, Solutions for the Future и Дигитална Национална Коалиция.

 

ТЕЛЕКОМ 2018

25 октомври I Национален дом на науката и техниката

Предстоящата национална конференция с международно участие ТЕЛЕКОМ 2018 е 26-та поред и ще се проведе на 25 и 26 октомври 2018 г.

На ТЕЛЕКОМ се представят и обсъждат широк кръг проблеми на съвременните телекомуникационни системи и мрежи, информационни технологии и електронно управление – от най-новите постижения на теорията до тяхното успешно внедряване в практиката. Целта на конференцията е да създаде условия, възможности и среда за обмен на знания и опит на специалистите от различните области на електронните съобщения.

Информация за програмата и участниците ще намерите в сайта на събитието тук.

 

RETAIL IN DETAIL

25 октомври I София Ивент Център

Retail in Detail е първото специализирано събитие за бизнеса с бързооборотни стоки в България. За своето тринадесетгодишно съществуване, форумът се е утвърдил като най-значимата платформа за обмяна на опит и контакти не само за FMCG търговията и производството, но и за ритейл сектора като цяло.

Събитието се фокусира върху новите тенденции, които променят търговията на дребно в световен мащаб. Целта е да се проследи кои от тези тенденции са достигнали до българския пазар и как ще се променя средата през следващите години. Всички тези промени поставят на изпитание традиционния бизнес и отварят вратата за нови модели.

Еднодневната конференция ще срещне представителите на бизнеса, за да обменят опит както помежду си, така и да чуят от международните специалисти как ще се променя търговията в близко бъдеще.

Всичко за събитието – тук.

X