Мелексис инвестира още 75 млн за разширяване на операциите си в София
15.03.2018
Cargotec-Center-in-Sofia
Финландската Cargotec избра София за своя нов Център за глобални бизнес услуги
15.03.2018

Поредна инвестиция на Coca-Cola HBC в София

 

 

Дейност: производство и дистрибуция на безалкохолни напитки

В София от: 1965 г.

Брой служители: 2 100

Размер на инвестицията: 550 млн. евро от встъпването на компанията в София до днес

 

 

Coca-Cola HBC обяви намерението си да разшири производствената си дейност в завода си на 15 км. от София – в Костинброд. Инвестицията от 20 млн. евро до 2019 г. цели да повиши производствения капацитет на завода и да го превърне в регионален център, който да покрива доставките в региона и в по-далечни държави. Поредната инвестиция ще увеличи с 30% работния персонал в завода край София. В момента групата е работодател на 2100 души във всичките си звена в България, като освен двата производствени центъра в Костинброд и Банкя, са създадени и 6 центъра за споделени услуги, които обслужват 28 дружества на групата по света.

Решението за поредна инвестиция идва само няколко месеца след като компанията взе решение да затвори дейностите си по финанси и човешки ресурси във Ваймар, Германия и да ги премести изцяло в звеното в България. За 25-те години на българския пазар компанията е инвестирала над 550 млн. евро. Целта на поредната инвестиция е предприятието край София да стане регионален център и да покрива доставките на продукция в региона и в по-далечни държави.

 

За Coca-Cola България

Конгломератът е на българския пазар от 20 години, а производство у нас има от 1965 г., когато страната ни става първата в социалистическия блок, в която се произвежда продукция на Кока-Кола. Прецедент е производството на бутилки с напитката на кирилица, а стъклената бутилка от 750 мл. е разработка на българския екип на компанията. Миналата година беше пусната и специална серия етикети с български шевици и мотиви. Годишно Coca-Cola HBC произвежда у нас над 320 млн. литра напитки.

 

 

 

 

 

 

 

X