Две големи софтуерни компании отварят развойни центрове в София
08.09.2018
Кратки новини от градската среда в София
08.09.2018

Покана за участие в двудневния InnoTech Summit | Destination Nordics

 

 

Поради големия интерес към северните пазари и възможностите за партньорства в региона от страна на компаниите, споделяме отворена покана за участие в двудневния InnoTech Summit | Destination Nordics, в която Столична агенция за инвестиции също ще вземе участие като част от българската делегация.

InnoTech Summit | Destination Nordics ще се проведе на 23-24 октомври в Стокхолм и се организира от  Emerging Europe Alliance for Business Services, Innovation and Technology и Nordic IT Sourcing Association (организацията поддържа мрежа от 2 700 членове, 98% от тях купувачи и крайни потребители).

Форумът дава възможност за създаване на полезни партньорства в бизнес среда от BPO, ИТ и други компании доставчици на услуги от Централна и Източна Европа, както и възможност за директен контакт с мениджъри на водещи скандинавски и световни компании като Ericsson, ICA, Ikea, Nordea, Teliasonera, Electrolux, Cisco, Sony, Maersk.

В срещата ще участват повече от 40 лектори и над 200 гости от водещи скандинавски компании, експерти в областта на нововъзникващите и бързо развиващи се пазари в Европа, доставчици на услуги, асоциации и специалисти от IT сектора в Скандинавските страни на позиции CEO, CIO, CDO, CTO, CPO и др.

Сред лекторите от скандинавския регион са Петер Мекелсен, основател и вицепрезидент на Скандинавската Блокчейн Асоциация, Александър Рей, президент на Nordic IT Sourcing Association, Андерс Лагерквиц, дигитален стратег в Swedish Land Registry, Мика Хакосало от Grow Smarter Project, City of Stockholm и Ханс Кристиан Буус, управляващ директор на Arago.

Партньори на събитието сред страните от Emerging Europe са HfS Research, Българската аутсорсинг асоциация, Deloitte, Унгарската аутсорсинг асоциация, Германската аутсорсинг асоциация, Pro Progressio, BW Business Bridge, NIX Solutions, Латвийската инвестиционна агенция и City of Poznan.

Към българската делегация, която ще участва в събитието, се присъединяват Столичната агенция за инвестиции и компаниите Musala Soft, ICB и Droxic.

 

Лидери на трансформацията в условия на глобализация – нова ера в доставянето на IT услуги

Технологиите продължават да разкриват нови възможности и да стимулират иновациите, докато бизнесът търси нови работещи практики в условията на хиперконкуренция. В резултат на това изнасянето на IT услуги се увеличава, а големите организации стават все по-зависими от предвидимата и ефективна доставка на услуги от партньори и доставчици от трети страни. При така задълбочаващата се тенденция стойността да бъде приоритет пред цената, компаниите все по-често намират стабилни партньорства в близки дестинации, които предлагат експертиза в информационните технологии и инженерството, но и сходна културна свързаност.

INNOTECH SUMMIT | DESTINATION NORDICS цели да осъществи партньорства между бързо развиващите се пазари в Централна и Източна Европа и IT лидерите в Скандинавския регион. Двудневният форум включва интерактивна програма, фокусирана върху запознаването с последните данни и тенденции, възможности и заплахите пред бизнесите в условията на бърза трансформация на технологиите, бизнес нетуъркинг и др.

 

За да се регистрирате за събитието, посетете сайта https://www.ee-alliance.com/innotech-stockholm-2018/

Посочете код SOFIA10, за да получите 10% отстъпка от всички опции за участие и пропуски.

 

X