Новини от градската среда в София
03.03.2019
София и България в класациите
03.03.2019

Покана за участие в 4-то издание на Китайски панаир на културните индустрии

 

Отправяме покана към столичните компании от сектор творчески и културни дейности за участие в предстоящото 4-то издание на Китайски панаир на културните индустрии oт името на организаторите. Панаирът ще се проведе на 12 – 14 април 2019 г. в град Нингбо, Китай. Домакините ще поемат почти всички разходи на участниците, с изключение на самолетните билети.

Форумът е подходящ за столични компании с творческа или културна дейност, включително и от ИКТ сектора –  анимация, игри, умни градове, умни домове, архитектурен и интериорен дизайн, интелигентни роботи, софтуер във връзка с култура и туризъм, креативност в дигиталната реклама, продукти за виртуална и добавена реалност и др.

За съдействие за участие в изложението, може да се обръщате към Китайския културен център в София. Срокът за заявки за участие е до края на месец март.

Участващите компании поемат разходите за самолетни билети до Китай, а разходите за трансфер от и до Нинбо, както и настаняването в града се поемат от страна на организаторите. От страна на организаторите се обезпечава и подредбата на изложбеното пространство и изграждането на елементи, свързани с него (щандове, декорация и други). Организаторите оказват пълно съдействие и за митническите процедури при вноса на изложбените предмети, както и на материалите и продуктите, които могат да се продават по време на изложението.

Към Китайския културен център в София може да се обръщате и за предварително насрочване на срещи с китайски партньори, които проявяват интерес към външни сътрудничества.

Заявка за участие и въпроси по организацията може да адресирате към Джина Баларева, телефон: 0887080861, имейл: cccsofia@chinaculture.org

Още за изложението:

Нингбо е важен пристанищен град на югоизточния бряг на Китай, икономически център на южната страна на делтата на река Яндзъ. Градът е двигател на социалните реформи в съвременен Китай и интегрира китайската и западната култура.

В последните години културната индустрия в Нингбо се развива бързо. Градът предлага продукти и услуги от културните и творческите индустрии с висока добавена стайност. Приходите от сектора надхвърлят 70 милиарда юана през 2017 г., което представлява 7% дял от БВП.

Китайският панаир на културните индустрии в Нингбо е посветен на насърчаването на трансформацията и модернизирането на индустрията, разширяване на икономическото и търговското сътрудничество и обмен на основата на инициативата One Belt, one Road, която стана популярна като „Новия път на коприната“. За три години от създаването си, форумът постепенно се превръща в една от най-големите платформи в провинция Зейджанг и дори в Източен Китай – високо признание от местни и чуждестранни клиенти и търговци на панаира.

Панаирът включва изложбена търговия, инвестиционни преговори, конферентен форум и церемония по награждаване. Общата площ на изложението е 53 хиляди кв. метра. Панаирът се провежда от 2016 г. насам и е посетен от над 700 хиляди души. Програмата му включва четири теми, обвързани с инициативата One Belt, one Road: Традиционна култура и съвременен живот, Културна интелигентност и дигитални технологии, Иновации и Развитие на културната индустрия.

С предишните си издания събитието е привлякло около 50 секторно свързани институции от САЩ, Франция, Великобритания, Испания, Италия, Русия, Украйна, Япония, Южна Корея, Норвегия, Уругвай, Куба, Венецуела, Швейцария, Бирма, Лаос, Тайланд, Камбоджа и Виетнам, както и над 500 местни предприятия и над 300 чуждестранни компании. Стойността на сделките, осъществени в рамките на панаира, надхвърля 1,2 милиона юана, а общата стойност на сключените търговски договори е за 23 291 милиона юана (3, 066 млн. евро).

Четвъртият панаир на културните индустрии в Нингбо ще се проведе в осем тематични зали, посветени на градска среда, традиционна култура, интелигентност и дигитални технологии, модерен стил на живот, иновации в културата и др. В международната зала One Belt, one Road са поканени страни от Пътя на коприната и инициативите в това пространство от панаира ще целят да подобрят международни партньорства в областта на културата и изкуствата, както и да привлекат инвестиции в творческите индустрии между Нингбо и представителите на страни от цял свят.

Организаторите на фестивала търсят допълнително икономическото и търговско сътрудничество между Китай и страните от ЕС, нови възможности за политическо, икономическо и социално развитие, сътрудничество и координация. За целта са поканени за участие ключови европейски градове и компаниите им в творческия сектор, сред тях е и София.


X