Bulgarian-Convention-Bureau-at-the IMEX-Bulgaria
Българско конгресно бюро представено на изложението IMEX във Франкфурт
06.06.2018
EBAN-Congress-Sofia-2018
София ще бъде домакин на EBAN Annual Congress 2018 – най-големия годишен конгрес за бизнес ангели в Европа
06.06.2018

По-малко от месец остава до началото на десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe!

 

Грандиозен и футуристичен – така може да бъде описан влиятелният форум за иновации, политики, инвестиции, дигиталната икономика и предприемачество в Европа за 2018!

Тази година фестивалът удвоява размерите си и мести локацията си в Арена Армеец!

Организаторите споделят  за добавянето на вълнуваща нова специална ложа за бизнес срещи – Webit Fountain Networking Lounge!

Танцуващият фонтан с водно огледало, около което участниците ще могат да се събират и обменят идеи е новото попълнение в серията от специални networking зони на Фестивала.

Фонтанът ще бъде построен само и единствено за участниците на Webit и ще съществува само в рамките на фестивала!

Вземете вашия билет сега

С разрастването си, Webit поема нови инициативи, с помощта на които да продължава успешно мисията си да създава нови възможности за бъдещето.

Webit ще дари над 5000 билета за отличните ученици и студенти на България!

На 27 юни от 19:00 часа в Арена Армеец цветът на България – най-умните и трудолюбиви младежи на възраст между 16 и 23 години ще получат възможността да се докоснат до бъдещето в рамките на специалният Webit.X и да видят неща, които мнозинството от техните връстници в Европа и света биха видели само по телевизия или онлайн.

Те не само ще видят, но ще имат близък контакт с някои от най-големите съвременни технологични изобретения, като хуманоидния робот с гражданство – София, персонална летателна система Iron Man- велосипеда на бъдещето,  киборг – симбиоза между човек и машина – “бъдещите подобрени хора” и много други.

WebitFestival-Sofia-2018

 

Проектът Webit.X се организира и финансира от Webit, с помощта на Министерството на Образованието, което ще избере и награди най-трудолюбивите и успешни ученици на България, Министерството на Младежта и Спорта, което подпомага проекта логистично, Националният Съвет на Ректорите и Националните Студентски Съвети, които ще подберат най-добрите и успешни студенти от страната. Патрон на проекта е Кметът на София.

Научете повече за Webit.X тук

Girls’ Power!

Също така световното събитие на България за иновации, технологии и предприемачество предоставя 1000 безплатни* билета за жените в политиката, технологичните и академичните среди.

Повод за тази инициатива е мисията на българския еврокомисар и председател на пленарната сесия на фестивала Мария Габриел, която подкрепя вдъхновяващите жени в бизнеса и политиката.

Кандидатките, които получат билети, ще се срещнат от едни от най-влиятелните жени в технологичните, бизнес, политически и академични среди и граждански общества.

„На лично ниво като инвеститор – aз търся начини да подкрепям все повече и повече влиятелни жени и да им помогна да докажат, че успеха не е въпрос на пол, а на равни възможности, образование и всеотдайност в работата“, споделя  Пламен Русев, изпълнителен председател на Фондация Webit.

Кандидатствайте за билет или номинирайте своя приятелка тук

Нощен Градски Фестивал/ Night Urban Summit

Тази година Webit.Festival Europe е придружен и с много богата социална програма – както от официални събития, така и вече традиционния Нощен Градски Фестивал, който превръща Витошка в място, където се събират иноваторите от целия свят.

Нощният градски фестивал дава възможност на жителите и посетителите на София да да станат част от глобалната Webit общност като се присъединят или дори станат домакини на някоя от над 50-те тематични срещи в периода 25-27 Юни!

Вижте всички срещи, част от Нощния Градски Фестивал тук

 

 

X