Calendar-Sofia-Events
Предстоящи събития в София през октомври
04.10.2018
Предстоящо издание на GlobalTech Summit – водещият технологичен форум в Източна Европа 
04.10.2018

Новата фондация ”Креативни Индустрии” ще подкрепя развитието на бизнес потенциала и образованието в сферата на компютърната графика в България

 

Фондация „Креативни Индустрии“ е създадена в началото на 2018 г. с основна цела да обединява и подпомага млади хора, професионалисти и компании, които работят и се развиват в сферата на 3D визуализацията и дизайна в България.

Основен фокус на дейността на фондацията е да подкрепя развитието на бизнес средата и образованието, за да може успешно да:

  • Промотира към света колективния потенциал на хората, инфраструктурата и компаниите в индустрията, да привлича повече бизнес възможности и инвестиции
  • Наложи 3D визуализацията и дизайна като неизменна част от образователната система в България
  • Утвърди професиите, свързани с 3D визуализацията и дизайна  като официално признати в България
  • Създаде среда за сътрудничество, обмяна на опит и идеи между хората и компаниите в основните направления на 3D визуализацията

 

Фондация „Креативни Индустрии“ привлича хора и компании, които реализират своите проекти в някой от следните направления: Архитектурна визуализация, Интериорен и Лендскейп Дизайн, Визуални ефекти и Кино, Дизайн на Игри, Автомобилна визуализация, както и обучители и институции, които предлагат различни форми на обучение в тази сфера.

Фондацията, заедно с партниращи компании, реализира и едно от най-новите и значими събития в сферата на 3D Визуализацията и Дизайна, което месечно събира над 150 души във формата CGBG MeetUp.

Фондация “Креативни Индустрии” е основана от Деян Евлогиев, Мария Падалски и Николай Михайлов и има подкрепата на водещи професионалисти в областта, както и на първите компании, които активно подпомагат началната фаза на нейното развитие: ABComputers, Bottleship VFX, Generator.

 

Уебсайт: https://seecg.eu/

Фейсбук страници: “Креативни Индустрии” и “CGBG MeetUp”

Контакт: marketing@seecg.eu

 

X