Нова асоциация обединява финтех компаниите в България
08.09.2018
Две големи софтуерни компании отварят развойни центрове в София
08.09.2018

Puzl CowOrKing обявиха намерението си да отворят пространства и в други страни от Централна и Източна Европа

 

 

Екипът на най-голямото споделено работно пространство в София, Puzl CowOrKing, обяви намерението си в следващите години да изгради Puzl IT хъбове в големите градове на страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Първите дестинации ще са Букурещ, Будапеща и Прага.

През последните месеци Puzl са проучвали различни градове и промишлени сгради, предлагащи достатъчно пространство за изграждане на нови Puzl IT хъбове, които да приобщят и развиват местни технологични компании от всякакъв мащаб, а също и центрове за изследователска дейност, иновационни лаборатории, IT училища. С тази стъпка екипът на Puzl цели да оползотвори потенциала на страните от ЦИЕ и да даде възможност на местните фирми да постигнат глобален успех чрез изграждането на мрежа от свързани Puzl технологични центрове.

Puzl CowOrKing отвори врати в София преди 5 години и към днешна дата предлага 3 отделни помещения в две от сградите на бившия завод Витоша на бул. Черни Връх и събира около 600 човека – общност от хора и компании от технологичната индустрия и иновациите. Предстои поредно ново разширение на Puzl CowOrKing в столицата – този път с пространство на последен етаж, което съчетава ресторант на покрив, място за съвместна работа и за събития.
През 2017 г. коуъркингът спечели наградата за “Най-добро споделено работно пространство” на регионалния финал на Central European Startup Awards. Тази година Puzl отново са номинирани в същата категория.

X