Кратки новини за градската среда в София
02.04.2018
Предстоящи изложения, на които да представите бизнеса си
02.04.2018

Не пропускайте в София през април

Calendar-Sofia-Events

Не пропускайте в София през април:

 

КОНФЕРЕНЦИЯ SHELEADER@DIGITAL, 12 април

Български център на жените в технологиите, в партньорство с Министерството на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и Европейската комисия, организира първата конференция на тема „Жените в цифровата икономика“.

Жени-лидери от цяла Европа ще дискутират как да насърчат и вдъхновят повече жени и момичета да влязат в цифровата индустрия като професионалисти и лидери.

Конференцията е част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на ЕС и ще се проведе под официалния патронаж на комисаря по цифровата икономика и общество г-жа Мария Габриел. Събитието ще бъде открито от министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и от Саша Безуханова, председател на Борда на директорите и основател на MOVE.BG.

SHEleader @ digital се организира в партньорство с MOVE.BG, EDIT, Google, VMWare, Dell EMC, Банка ДСК, Сиско.

Достъпът до събитието е свободен, необходима е предварителна регистрация. Уебсайт на събитието: https://www.sheleader.digital/

 

 

БЪЛГАРИЯ WEB SUMMIT 2018, 13-14 април

България Web Summit 2018 е посветена на Front-end, Back-end, UX, дизайн, защита на личните данни, eHealth, WebVR, IoT, Ethereum. Събитието ще се проведе в два поредни дни – с работилници в първия ден и конференция на 4 различни сцени във втория. Организаторите очакват 800 участника от 15 държави на 3 континента.

Сесии, лектори и линк за регистрация http://bulgariawebsummit.com/.

 

 

 

22-РА ЕВРОПЕЙСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА КОРПОРАТИВНО УПРАВЛЕНИЕ, 19 април

На 19 април 2018 г., в София, Хотел „Хилтън“, ще се проведе 22-ра Европейска конференция за корпоративно управление, под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Организатори на форума са Българската фондова борса, Националната комисия по корпоративно управление, Европейската мрежа за корпоративно управление и EY (Ernst & Young).

Основната тема на конференцията е „Корпоративно управление за нова култура за разкриване, прозрачност и борба с корупцията“. На форума ще присъстват високопоставени представители на българската държава и Европейската комисия, водещи европейски институции и организации в областта на корпоративното управление, авторитетни европейски експерти от академичната общност и медиите.

Програмата и линк за регистрация: https://www.bia-bg.com/event/view/23799

 

 

НАУЧНО-ПРИЛОЖНА КОНФЕРЕНЦИЯ: BIODIVER-CITY, 24 април

Научно-приложна конференция “BIODIVER-CITY: Укрепване на градското биоразнообразие и екосистемните услуги, за да станат градовете по-устойчиви” се организира от Европейска комисия – Съвместен изследователски център, Българска академия на науките, Проект EnRoute и ще се проведе на 24 април, 2018 г. в сградата на Българска академия на науките.

Целта на конференцията е да предостави набор от ключови послания и принципи за управлението на градската зелена инфраструктура и как градовете да помогнат за опазването на биологичното разнообразие и екосистемите.

Конференцията ще разгледа следните ключови въпроси:

  • Какви са настоящите познания за градското биоразнообразие?
  • Защо е важно биоразнообразието в градовете?
  • Дали високото градско биоразнообразие е важно за гражданите и другите заинтересовани страни? Как гражданите могат да наблюдават биоразнообразието?
  • Как може да се проектира и управлява градоустройствената инфраструктура, за да се поддържат и подобряват градското биоразнообразие и екосистемните услуги?

Повече за събитието ще намерите тук.

 

 

КОНФЕРЕНЦИЯ LIBERTYBITS 2018, 24 април

Конференцията LibertyBits 2018 е посветена на блокчейн технологиите, свободния софтуер и поверителността, както и на живота извън мрежата.

Събитието има за цел да разпространи ползите от блокчейн технологиите и стойността, които носят на обеществото в сравнение със стандартните финансови и икономически системи; да повиши знанието за използването на свободен софтуер и запазването на неприкосновеността на личния живот в свят на постоянно онлайн наблюдение и др.

Конференцията ще се състои на 24 април в София Тех Парк.

 

X