София ще бъде домакин на годишния конгрес на EBAN през юни
12.03.2018
Победителите в годишните награди на БАИТ за постижения в информационните технологии
12.03.2018

Не пропускайте в София

Calendar-Sofia-Events

SOFIA STARTUP EXPO 2018 (SSE), 13 март

За първи път в България ще се проведе Sofia Startup Expo 2018 (SSE) – изложение за стартиращи компании и нови предприемачи, които ще покажат иновативни продукти, технологии и услуги за производството и ежедневието. Форумът събира стартъп фирми, мениджмънта на водещите корпорации, държавни агенции, инкубатори, инвеститори, фондове за рисков капитал, банки, идеи на студенти и технологични компании от цял свят.

Очакват се изложители от секторите на информационните и комуникационни технологии, енергетиката, хранително-вкусовата промишленост, земеделието, строителството, здравеопазването, образованието, финансовите услуги, транспорта, екологията и др. Програмата на изложението включва и 2-дневна изложба, с еднодневна конферентна сесия, технически хакатон и връчване на златни медали за иновации.

Повече за събитието ще намерите тук: https://sofiastartupexpo.eu/bg/

 

TCI_Network_ConferenceTCI GLOBAL CONFERENCE, 20-22 март

Всяка година TCI организира своето водещо събитие – TCI Global Conference в различен европейски град и събира между 300 и 500 участници. Тази година неправителствената организация избра София за домакин на своята Европейска конференция 2018. Като регионална конференция, организаторите и участниците ще работят за по-тесни връзки между практикуващите клъстери в региона, по-лесен и отворен обмен на опит, добри практики и методологии.

TCI е водеща глобална мрежа от водещи организации и практици с експертиза в създаването и управлението на клъстери. Чрез своите дейности TCI достига до 9 000 специалисти от агенции за развитие, правителствени отдели, клъстерни организации, академични институции и фирми в над 110 държави.

Програмата, лекторите и регистрационната форма са достъпни на уебсайта на организаторите.

 

СЛЕДВАЩА ЦЕЛ: МАРС, 23 март

Следваща цел: Марс е публична лекция на Бас Лансдорп, лидер на водещата частна инициатива от Европа Mars One по една от най-актуалните теми за цялото човечество  – изпращане на астронавти на Марс. Публичната лекция ще бъде последвана от сесия с въпроси и отговори, networking и VIPs ексклузивно събитие за 108 гости.

Организатор е  фондация ELEVATE. Партньори:  Институт за космически изследвания и технологии, БАН – космонавти Георги Иванов и Александър Александров;  Българско Астронавтическо Дружество; Dutch Chamber of Commerce in Bulgaria; Business Park Sofia; British Council, Bulgaria и др.

Всичко за лекцията на http://www.nextgoalmars.com/

 

Employer Branding Best Practices, 30 март

Employer Branding Best Practices е петото от поредицата събития, насочени към работодателската марка в България. Идеята на тазгодишното събитие е да сподели с аудиторията най-добрите практики на едни от най-големите компании в света. Техни представители ще разкажат кои техники са успели да променят коренно работния процес и кои са им помогнали да подобрят имиджа си пред света.

КАКВО ЩЕ НАУЧИТЕ:

 • Стъпки за създаването на успешна стратегия за привличане и задържане на таланти
 • Какво привлича служителите в компанията и какво ги задържа?
 • Бенчмаркинг на добри практики и как да се отличим от конкурентите?
 • Ключови допирни точки и как да създадем силна връзка между хората и бранда?
 • Как да направим посланията на бранда ангажиращи и привлекателни?
 • Ефективни канали за комуникация на работодателската марка
 • Използване на социалните мрежи и мобилните технологии за привличане на таланти и създаване на общности

Подробности за събитието тук.

 

Cloud and Blockchain Tech Forum Bulgaria 2018, 30 март

Cloud and Blockchain Tech Forum Bulgaria 2018 е еднодневен форум за възприятията, очакванията и най-добрите практики в сферата на облачните технологии.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩО СЪБИТИЕТО?

Форумът ще събере доставчици на услуги, телеком оператори, бизнеси и ИКТ специалисти, които ще обсъдят ключовите проблеми на пазара на облачните услуги.

Събитието ще привлече широк кръг от заинтересовани страни, лидери в сферата, ИКТ експерти, информационни, технологични и изпълнителни директори, мениджъри на проекти, програмни лидери.

ОСНОВНИ ТЕМИ

 • Предизвикателства и възможности – въведение в облачната инфраструктура, услуги и нови тенденции.
 • Услуги от множество локации, решения за облачната интеграция
 • Как пазарът прогресира към Облака и какви са бариерите пред облачната адаптация?
 • Управление на сигурността в Облака и рискове от изтичане на конфиденциална информация.
 • Бизнес в Облака – гледната точка на потребителите срещу тази на доставчиците.
 • Диференцирани облачни услуги и подобряване нивото на продуктивност.
 • Облачни иновации, нови концепции.
 • Добри практики: примери от бизнеса.

Програмата, лектори и регистрация: https://cloud.b2bmedia.bg/bg/

 

X