Google и SoftUni Digital организират безплатни дигитални обучения в над 37 града в България
01.06.2018
Bulgaria-first-Biotech-Atelier-2018
Възможно ли е биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?
06.06.2018

Не пропускайте в София през юни

Calendar-Sofia-Events

 

Инвестиционен форум “Хотелиерство и туризъм” I 6-7 юни

Инвестиционният форум за хотелиерство и туризъм е насочен към всички специалисти в индустрията, както и към ключови експерти в инвестициите в сектора – с реализирани проекти или с интерес към пазарите в Югоизточна Европа.

На конференцията ще се дискутират тенденциите в бранша с гледните точки на всички заинтересовани страни в сектора – инвеститори, оператори, кредитори, хотелиери, строителни фирми, архитекти и водещи доставчици.

За повече информация посетете http://htif.eu/

 

SHARE София 2018 I 7 юни

SHARE София 2018 е професионален форум за архитекти от 11 държави. Водещи специалисти ще представят своите международни и наградени проекти. Участниците са от България, Белгия, Великобритания, Иран, Румъния, Турция, Полша, Холандия, Франция, Италия и САЩ.

Фокусът на лекциите ще е върху иновациите в архитектурата и инженерството, проучването на нови материали и технологии за проектиране на интелигента и устойчива застроена среда.

SHARE София 2018 действа като ефективна платформа за бизнес, работа в мрежа,  вдъхновение и обмен на идеи, трансфер на ноу-хау.

Всичко за събитието ще намерите на сайта https://whova.com/web/sofia_201806/

 

Eastern Europe Tech Tour I 12-13 юни

В първото си издание за Централна и Източна Европа, което ще се проведе на 12 и 13 юни в София, Eastern Europe Tech Tour ще даде на своите гости възможност за контакт с потенциални партньори и инвеститори .

Tech Tour е инициатива, която осъществява поредица от срещи в различни градове в цяла Европа и цели да поощри предприемачеството във високите технологии и да идентифицира местните изгряващи звезди, които да бъдат подкрепени в израстването им от идея до развит бизнес.

Двудневната среща предлага формат, в който компании могат да представят бизнеса или идеите си пред делегация от международни инвеститори и топ европейски предприемачи. За да се включите в срещите, може да се свържете с организаторите на сайта на събитието, както и през страницата на форума във фейсбук.

 

Годишна среща на борда на директорите на EUROCHAMBERS I 12 юни

Българска търговско-промишлена палата /БТПП/ ще бъде домакин на тазгодишната среща на Борда на директорите на Асоциацията на европейските търговско-промишлени палати („Европалати“). Срещата ще се проведе на 12 юни 2018г.

Форумът ще събере членове на “Европалати” и представители на индустриални и търговски асоциации от над 40 държави.

Събитието ще се проведе в присъствието на Кристоф Лейтл, президент на “Европалати” и президент на Австрийската търговско-промишлена палата.

За повече информация може да се свържете с БТПП, дирекция “Международно сътрудничество”, на телефон  +359 2 8117 489 и имейл: interdpt@bcci.bg

 

Innovative Enterprise WEEK SOFIA 2018 I 14-15 юни

Innovative Enterprise е инициатива на Европейската комисия, която цели да повиши осведомеността за финансовите инструменти и възможностите за подпомагане на малкия и среден бизнес, особено в рамките на „Хоризонт 2020“. Предстои двудневна международна информационна среща Innovative Enterprise week Sofia 2018, фокусирана върху достъпа до финансиране за научи изследвания и иновации.

Срещата е подходяща за представители на институциите, финансови посредници, представители на научноизследователските среди, представители на бизнеса (от големи предприятия или собственици на малък и среден бизнес), както и за всички, които се интересуват от финансовите инструменти на ЕС за насърчаване на научните изследвания и иновациите.

Конференцията ще се проведе в София Тех Парк, в два поредни дни – на 14 и 15 юни.

Уебсайт на събитието: https://www.innoweeksofia2018.eu/

 

WEBIT.FESTIVAL 2018 – RE:INVENTING EUROPE’S FUTURE  I  26-27 юни

В рамките на Европейската седмица на цифровизацията и иновациите, София ще бъде домакин и на деветия Webit.Festival 2018 – едно от най-значимите и влиятелни събития в Европа за бизнес, технологии и иновации. България е една от петте дестинации в света (наред с Истанбул, Дубай, Сингапур и Делхи), където форумът се провежда ежегодно и събира политическия и бизнес елит в областта на дигиталните технологии. Темата тази година е (пре):Създаване бъдещето на Европа /re:Inventing Europe’s Future/. Фестивалът отново ще включва над 12 паралелни конференции, множество уъркшопи и тематични затворени дискусии за човешко здраве, дигитална инфраструктура, умни градове, мобилност и др.

 

BALKAN HACKATHON CHALLENGEБалкански Хакатон 2018 – Преодоляване на дигиталните граници I 27-28 юни

Програмисти (coders) от всички балкански държави ще кодират европейското цифрово бъдеще на 27 и 28 юни в София, София Тех парк.

Балканският хакатон ще събере найдобрите програмисти, стартъп и утвърдени IT компании, дизайнери, любители и професионалисти от всички балкански страни, като тяхната задача ще е да предложат прототипни решения на предизвикателствата пред цифровото бъдеще на Европа и дигиталната свързаност на Балканите. Участниците ще работят по идеи, които могат да подобрят онлайн правителствените инструменти, да гарантират неприкосновеността на личния живот и сигурността на гражданите в един свързан свят, да направят технологиите отворени и достъпни за всички, независимо от местоположението, възрастта, пола и професията.

Участниците ще се състезават за парични награди, осигурени от Мтел, Столична община и Представителството на ЕК в България. Отборът победител получава парична награда и покана от комисар Мария Габриел да участва в събитията по време на Code Week 2018 в Брюксел.

Балкански Хакатон 2018 се организира от Представителството на Европейската комисия в България, Столична община, Държавна агенция “Електронно управление”, Асоциацията за развитие на София, Фондация Webit и София Тех Парк.

X