Кратки новини за градската среда в София
11.01.2018
Swedish-Companies-Plan-Expansion
74% от шведските компании в България планират разширение на дейността си в следващите 3 години
11.01.2018

Coca-Cola България планира инвестиция от 20 милиона евро в предприятието си край София

 

Източник: http://www.coca-cola.bg

В края на декември Coca-Cola HBC обяви намерението си да разшири производствената си дейност в завода си на 15 км. от София – в Костинброд. Инвестицията включва изграждане на водопровод, който да повиши производствения капацитет на завода. Изпълнителният директор на Coca-Cola HBC за България Светослав Атанасов заяви в интервю за capital.bg, че очаква с новата инвестиция работната сила на компанията да нарасне с 30%.

Решението за поредна инвестиция идва само няколко месеца след като компанията взе решение да затвори дейностите си по финанси и човешки ресурси във Ваймар, Германия и да ги премести изцяло в звеното в България. Конгломератът е на българския пазар от 20 години, а производство у нас има от 1965 г., когато страната ни става първата в социалистическия блок, в която се произвежда продукция на Кока-Кола. Прецедент е производството на бутилки с напитката на кирилица, а стъклената бутилка от 750 мл. е разработка на българския екип на компанията. Миналата година беше пусната и специална серия етикети с български шевици и мотиви.

За 25-те години на българския пазар компанията е инвестирала над 550 млн. евро. Пряко заетите в компанията в момента са над 2000 души. Годишно Coca-Cola HBC произвежда у нас над 320 млн. литра напитки. Целта на поредната инвестиция е предприятието край София да стане регионален център и да покрива доставките на продукция в региона и в по-далечни държави.

X