EBAN-Congress-Sofia-2018
София ще бъде домакин на EBAN Annual Congress 2018 – най-големия годишен конгрес за бизнес ангели в Европа
06.06.2018
Възможности за финансиране
06.06.2018

Балкански хакатон 2018 – Преодоляване на дигиталните граници

BALKAN HACKATHON CHALLENGE

BALKAN HACKATHON CHALLENGEПрограмисти от всички балкански държави ще кодират европейското цифрово бъдеще на 27 и 28 юни в София, в научния парк София Тех Парк.

“Балкански хакатон 2018 – Преодоляване на дигиталните граници” ще събере най-добрите програмисти, както и стартиращи и утвърдени IT компании от всички балкански страни, които ще търсят прототипни решения на предизвикателствата пред цифровото бъдеще на Европа и дигиталната свързаност на Балканите. Проектите трябва да са ориентирани към подобряване на онлайн правителствените инструменти, към защита на неприкосновеността на личния живот и сигурността на гражданите в един свързан свят, към достъпност на технологиите до всички граждани, независимо от тяхното местоположение, възраст, пол и професия.

Участниците ще се състезават за парични награди, осигурени от Мтел, Столична община и Представителството на ЕК в България, а отборът с най-добра идея ще получи и покана от еврокомисар Мария Габриел за участие в събитията по време на Code Week 2018 в Брюксел.

Работният език на Балканския хакатон е английски, а срокът за подаване на заявки за участие е до 1 юни на сайта на хакатона www.balkanhackathon.eu

Балканският хакатон “Преодоляване на дигиталните граници” е под патронажа на комисаря по Цифрова икономика и общество Мария Габриел, министъра на Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова и кмета на София Йорданка Фандъкова. Организатори на събитието са Представителството на Европейската комисия в България, Столична община, Държавна агенция “Електронно управление”, Асоциация за развитие на София, Фондация Webit и София Тех Парк.

X