Bulgaria-first-Biotech-Atelier-2018
Възможно ли е биотехнологиите да генерират 10% от БВП на България?
06.06.2018
По-малко от месец остава до началото на десетото юбилейно издание на Webit.Festival Europe!
06.06.2018

Българско конгресно бюро представено на изложението IMEX във Франкфурт

Bulgarian-Convention-Bureau-at-the IMEX-Bulgaria

 

 

Bulgarian-Convention-Bureau-at-the IMEX-Bulgaria

Image Source: www.ndk.bg

От 15 до 17 май във Франкфурт се проведе най-голямото специализирано изложение за конгресни и бизнес пътувания –  IMEX. Организаторите на изложението информират за рекордното участие на близо 3 500 изложители от над 150 държави, които представиха нови бизнес-възможности, тенденции и иновации в конгресната индустрия.

 

В рамките на изложението, всички участващи дестинации бяха презентирани и чрез своите национални и локални конгресни бюра. Извеждането на конгресните бюра като единна точка за контакт е основен и задължителен елемент от общото представяне на всяка конгресна дестинация.  

Тази година за първи път България бе представена на IMEX и от Българското конгресно бюро (БКБ). Съучредителите и членовете на БКБ, взели участие в тазгодишния IMEX, имаха възможност да проведат срещи с купувачи и организатори на големи международни събития с много широк профил, както и да изградят мрежа от контакти с цел заявяване на БКБ и България като устойчива конгресна дестинация.

Много от инициираните срещи, включително с предприемачи от Канада, САЩ, Обединеното Кралство, Австрия, Люксембург, Холандия, Испания, Италия, Чехия, Индия и много други, се оказаха дългоочаквана възможност за сътрудничество с България като MICE дестинация именно поради факта, че преобладаваща част от организаторите на международни събития отдават своето доверие единствено на конгресните бюра като надежден локален партньор.

Изложението бе и благоприятна среда за полагане на основи за сътрудничество с конгресните бюра на световно признати и утвърдени дестинации като Барселона, Мадрид, Лондон, Виена и Прага, които са готови да споделят своя опит и добри практики с БКБ, както и за разглеждане на възможности за членство на БКБ в специализирани международни организации, каквато е ICCA (International Congress and Convention Association).  

X