Balkan-Hackathon-Sofia-2018
30 отбора от 9 балкански държави участваха в първия Балкански Хакатон
04.07.2018
balgariya-e-vodeshta-v-yugoiztochna-evropa-po-broy-na-finteh-kompaniite
България е водеща в Югоизточна Европа по брой на финтех компаниите
04.07.2018

300 бизнес ангели на годишния конгрес на EBAN 2018 в София

EBAN-European-Business-Angels-Network
EBAN-European-Business-Angels-Network

Image Source: EBAN European Business Angels Network

Паралелно с ключовото технологично събитие на 2018 г. на Европа Webit.Festival 2018 в София се състоя и Годишния конгрес на EBAN 2018 – най-голямото и най-влиятелното събитие за бизнес ангели в Европа. Конференцията събра в столицата над 300 от най-влиятелните бизнес ангели и инвеститори от Европа, Африка, Азия и Северна Америка.

Това беше 18-то издание на водещото за EBAN мрежата събитие, организирано на локално ниво в сътрудничество с Eleven Ventures и Българската асоциация на бизнес ангелите. Тази година фокусът на конгреса бе насочен към предизвикателствата на цифровата трансформация и събра бизнес ангели, рискови капиталисти, корпорации, политици и новатори, инвеститорски фондове и членове на Европейската търговска асоциация на бизнес ангелите. 56 стартиращи компании представиха идеите си пред експертно жури и инвеститори в Startup Competition в рамките на EBAN в София.

Част от програмата на конференцията беше и пилотният семинар на European Innovation Council (EIC), който се проведе на 27 юни. EIC представи програмата си SME Instrument, която подкрепя водещи иноватори и им предоставя включване в акселераторски програми и възможности за финансиране. Българската компания Endurosat бе представена на семинара като един от успешните проекти на EIC SME Instrument.

Брошурата на EBAN Sofia 2018 с профил на всички компании, представени в рамките на конгреса е достъпна на адреса тук.  

 

X