Manager=for-a-day-at-SIA
„Мениджър за един ден“ в СОАПИ
18.10.2017
Doing-business-opportunities-Sofia
Текущи възможности за финансиране и бизнес оферти
18.10.2017

СОАПИ стартира втори проект от поредицата „София среща“ с дестинация Дания

Sofia-meets-Denmark-Project

Sofia-meets-Denmark-Project

 

Столична агенция по приватизация и инвестиции (СОАПИ) е в процес на подготовка на втория проект от поредицата „София среща“, който този път ще се срещне столични компании с компании и организации от Дания. Проектът ще се състои на два етапа – датски фирми и партньори ще посетят София в периода 27-28 ноември 2017 г., а фирмите от столицата ще посетят Дания през февруари 2018 г. Името на новата инициатива е София среща Дания / Дания среща София.

„София среща“ има за цел да популяризира базирани в София компании от секторите ICT, Cleantech и Fintech, както и да насърчи сътрудничеството с партньори от Европа и извън нея. Първото събитие от този проект – София среща Осло / Осло среща София, се проведе през януари-май 2017 г. в сътрудничество с организации от Норвегия. Информация за срещите в София и Осло ще намерите тук  и тук.

Предстощият втори проект – София среща Дания / Дания среща София, ще срещне експерти, инвеститори и предприемачи от високотехнологичните индустрии от Дания и София, България. Участници в срещите от двете страни ще бъдат компании, прилагащи технологии от следващо поколение, организации в областта на чистите технологии, които инвестират в екологично чист бизнес и общество, както и компании от различни индустрии, които се интересуват от автоматизация и интелигентни решения за бизнеса.  В B2B срещите ще участват и организации, насочени към насърчаване на бизнеса и инвестициите, както и компании с интерес към дългосрочни партньорства и съвместни проекти между Скандинавия и Югоизточна Европа.

Освен СОАПИ, съорганизатор в проекта e Invise Ltd. INVISE предлага консултантски услуги за решения в областта на бизнес стратегия и управление, участие в проекти на ЕС, маркетинг и развитие на клъстери. Компанията има доказан опит на международния пазар и работи с организации от Европа до Тихия океан.

Срещите в София ще се провеждат в залите на Microsoft Innovation Center – Bulgaria в София Тех Парк. Microsoft Innovation Center – България е един от 100-те локални центъра, които осигуряват подкрепа за предприемачи и ресурс за създаването на нови компании, работни места и развитие на местната екосистема.

Ако се интересувате от участие в срещите София среща Дания / Дания среща София, моля посетете страницата, посветена на проекта и кандидатствайте за участие.

X