Още 18 763 кв. м. бизнес площи на картата на София с откриването на Елипс център
18.10.2017
Sofia-Green-and-Tech-City
Може да свалите видеото “Sofia Green & Tech City” за презентации и срещи, промотиращи бизнеса ви в столицата
18.10.2017

Не пропускайте в София

Calendar-Sofia-Events

Събитията в София до края на октомври:

 

Global Tech Summit Events, 17-19 октомври

Global Tech Summit е поредица от паралелни събития, програмата им ще се проведе в София Тех Прак. Три от основните събития са Technology 4 Business, Java2Days и CodeMonsters.  Technology 4 Business ще осигури достъп до технологични и бизнес пионери в динамични сектори като транспорт, туризъм, услуги, медицина, технологии, търговия, производство, селско стопанство. Java2Days е първата международна Java конференция за Източна Европа с история от 2009 г. През годините Java2Days остава най-голямото събитие за Java специалисти от Балканите. CodeMonsters е конференция за софтуерни специалисти, която покрива теми от последните тенденции в бранша и предлага много възможности за професионални контакти.

Подробна информация за всички съпътстващи събития е публикувана на уебсайта на Global Tech Summit.

 

Индустрия 4.0, 18-19 октомври

Българската търговско-промишлена палата  организира първата по рода си техническа конференция с международно участие на тема „Индустрия 4.0“, която ще се проведе в периода 18-19 октомври 2017 г. в хотел „Рила“, Боровец. Основни партньори на мероприятието са шведската фирма за металообработка „SECO” и TLL медия.

Конференцията ще се фокусира върху Индустрия 4.0 и тенденциите в развитието на автоматизацията и технологиите на производство, новите пазарни тенденции при машинните масла, съвместимост с европейските регламенти, умно производство и др. Участниците ще могат да се срещнат с партньори и водещи фирми от Европа в сектор машиностроене.

Повече информация и форма за регистрация ще намерите тук.

 

The-Next-BigThings-Bloomberg-2017THE NEXT BIG THING, 19 октомври   

Конференцията THE NEXT BIG THING се организира за втора поредна година от Bloomberg TV Bulgaria в партньорство с Bloomberg и засяга най-важните теми, които променят бизнеса, световните и местните пазари. Тази година конференцията се провежда под мотото Business Transformers.

Най-добрите експерти и анализатори ще представят и дискутират водещите тенденции, които променят най-важните отрасли в глобалната икономика. Линк за регистрация, пълна програма и имената на лекторите ще намерите в сайта на конференцията.

 

GEM-Awards-2017Годишна конференция на GEM България, 20 октомври   

На конференцията ще бъде представен втория доклад на GEM за предприемачеството в България, ще има панел за дискусии, въпроси и отговори, както и дискусия между успешни предприемачи и присъстващите на конференцията. Събитието ще приключи с връчването на наградите GEM за положително въздействие върху предприемаческата екосистема в шест категории.

Събитието се подкрепя от Европейската комисия в България. Присъствието е само с покани, но ще се излъчва чрез емисия на живо в интернет. Моля, следвайте събитието на GEM за актуални новини по провеждането на конференцията.

 

HR and the Future of Work, 25 октомври       

Годишната конференция HR and the Future of Work е водещ за България форум в областта на мениджмънта и управлението на човешки ресурси. Тази година конференцията ще се фокусира върху процесите и професиите на бъдещето. Сред темите на гост-лекторите са Как успешно да управляваме екип от хора и изкуствен интелект, Как да управляваме международен екип и екип от служители на различна възраст, Как изглежда работното пространство на бъдещето и др. теми на лектори от България и чужбина.

Подробна информация за лекторите, програмата, темите и линк за регистрация ще намерите в сайта на събитието.

 

Национална научно-техническа конференция ТЕЛЕКОМ, 26-27 октомври   

ТЕЛЕКОМ е ежегодна Национална научно-техническа конференция с международно участие, на която се представят и обсъждат широк кръг проблеми на съвременните телекомуникационни системи и мрежи, информационни технологии и електронно управление – от най-новите постижения на теорията до тяхното успешно внедряване в практиката. Целта на конференцията е да създаде условия, възможности и среда за обмен на знания и опит на специалистите от различните области на електронните съобщения. Изнесените доклади, представените научни разработки, презентациите на водещите фирми и дискусиите по време на конференцията спомагат за формирането на нови идеи в областта на бързо развиващите се телекомуникации.

Темите в конференцията и всички подробности около провеждането й са публикувани в сайта на събитието тук.

 

ФОРУМ ГРАДЪТ 2017, 26 октомври

ФОРУМ ГРАДЪТ се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп за шеста поредна година. Целта му е да даде публичност на визията на градските лидери за приоритетите при реализиране на потенциала на градовете и да предостави платформа на бизнеса за популяризиране на постиженията и иновациите в областта на управлението, планирането и реализирането на ключовите градски системи. Градските лидери ще споделят своята визия и стратегия за приоритетите при градското управление, а водещи компании ще представят иновативни решения и продукти, свързани с по-ефективно управление на градските процеси.

Повече за форума, пълна програма и линк за регистрация ще намерите в сайта на събитието – http://thecityforum.bg.

 

Dare to Scale, October 23

Endeavor България организира конференцията Dare To Scale, на която се очакват над 200 предприемача, експерти на ръководни мениджърски позиции и инвеститори. Dare to Scale ще представи успешни предприемачески инициативи и ще предостави възможност за обмен на опит и нови контакти сред специалисти от Централна и Източна Европа. Лектори, пълна програма и регистрация – http://daretoscale.com/.

 

Reatil-In-Detail-2017Retail in Detail 2017 – The Big Transformation, 31 октомври   

Събитието се фокусира върху новите тенденции, които променят търговията на дребно в световен мащаб. Целта е да се проследи кои от тези тенденции са достигнали до българския пазар и как ще се променя средата през следващите години. Всички тези промени поставят на изпитание традиционния бизнес и отварят вратата за нови модели. Еднодневната конференция ще срещне представителите на бизнеса, за да обменят опит както помежду си, така и да чуят от първа рака от международните специалисти как ще се променя търговията в близко бъдеще.

Повече информация ще намерите тук.

 

X