Sofia-City-
Докладът по проект “София – град за хората” бе представен в присъствието на проф. Ян Геел
18.10.2017
Calendar-Sofia-Events
Не пропускайте в София
18.10.2017

Още 18 763 кв. м. бизнес площи на картата на София с откриването на Елипс център

До края на 2017 г. се очаква да приключи строителството на „Елипс център“ – наклонената сграда с характерен силует на бул. „Цариградско шосе“. Изграждането й започна през 2008 г и беше замразено през 2010 г. на Акт 14 поради глобалната икономическа криза. В края на 2017 г. инвеститорът възобнови строителството поради доброто състояние на пазара на офиси.

Отварянето на сградата ще добави още 18 763 кв. м. бизнес площи на бизнес картата на София. От тях 13 785 кв. м са отдаваеми клас А офис площи, разпределени в ниско и високо тяло на сградата. „Елипс“ разполага с общо 15 етажа – 13 надземни и 2 подземни. На първо ниво са планирани ресторант и офисни площи от 1 526 кв. м. Останалите етажи са почти идентични, с площ от 932 кв. м. и всеки позволява гъвкаво разпределение като един офис или разделяне на до 4 отделни. На последния етаж офис площите са по-малко, защото е предвидена голяма панорамна тераса. Сградата разполага с паркинг със 134 паркоместа, както и с още 20 за гости на партерно ниво. Предвидени са и вело паркинг и станция за зареждане на електрически автомобили.

Инвестицията в “Елипс Център” възлиза на 22 млн. евро, сградата и земята са собственост на „Илпа Девелопмент“ ЕООД и построяването на сградата е водещият проект на компанията. Сред основните предимства на новия офис център са гъвкавостта в разпределението на етажните площи, удобен транспорт и достъп с метро, директното разположение на автомагистрала “Хемус” и близостта до Летище София. Сградата е до Капитал Форт и Интер Експо Център – локация, утвърждаваща се като най-новия бизнес район на столицата.

Към момента търсенето на висок клас офис площи надвишава предлагането, очаква се да продължи и тенденцията за разрастване на съществуващите технологични компании, както и да навлизат нови. Това прави условията изключително благоприятни за инвеститорите, които очакват да привлекат международни и местни технологични, аутсорсинг и стартиращи компании.

 

 

X