bait-awards-2017
Най-интересното от наградите на БАИТ
04.04.2017
iHELP-app-spasiava-jivot
iHELP – приложението, което спасява човешки живот
05.04.2017

Започва конкурсът Homemade Green Sofia

Homemade-Green-Sofia

Homemade-Green-Sofia

От 25 февруари 2017 година започна конкурс Homemade Green Sofia по иницианива на Innovation Starter съвместно с Cleantech Bulgaria.

Целта на проекта е да провокира хората да помислят какво и колко сами можем да направим, за да бъде София по-зелен, по-чист и по-приятен град.

Конкурсът се провежда тестово само на територията на Столична община за периода от 25 февруари до 15 юни 2017 година, а на 21 юни ще приключи с официално събитие и награждаване в ботаническата градина на СУ “Св. Климент Охриски”.

Участниците ще могат да изпращат за публикуване снимки на свои проекти за зелени балкони, тераси, градини и зелени площи в следните четири категории:

  • Частни балкони и градини – от 1 до 3 м., от 3 до 7 м. и над 7 м.;
  • Фирми – със собствени сгради, офиси с балкони, градини или озеленена с тяхна подкрепа площ;
  • Детски градини и училища със собствена зелена площ, която е създадена с усилията и участието на учениците им;
  • Междублокови градски пространства и нестандартни решения, озеленени от частни лица или компании.

За всяка една категория са предвидени следните награди:

  • 15 000 лв. от общ награден фонд четирите категории – парична награда в размер на 3 750 лева за победителя в категорията разпределен пропорционално между първите четири места в категориите на конкурса.
  • Табела „Най-красива градина в града“ (за конкретната година, категория) и грамота за фирми, училища и детски градини в съответната категория;
  • Предметни награди, предоставени от партньори на конкурса.

Организаторите на коркурса ще публикуват отделни албуми във фейсбук страницата на събитието с име на участника, компанията или учебното заведение. Зелените балкони, градини и креативни пространства, получили  най-голям брой харесвания, ще бъдат оценени от експертно жури от представители на Асоциация на ландшафтните архитекти, “Зелена София”, National Geographic България, неправителствената асоциация “За земята“ и др. до излъчване на победител във всяка от четирите категории.
На проекта Homemade Green Sofia партнират медийно National Geographic България, Capital.bg, Dnevnik.bg., с генералната подкрепа на IKEА, Volkswagen и в партньорство с Овергаз, както и с подкрепата на “Зелена София”, „Гражданска инициатива за безопасни детски площадки“, Издателство “Клевър Бук”, ботанически градини към СУ “Св. Климент Охридски”, Немечек България, Суперхостинг България, ABC Design&Communications, Българска асоциация за управление на хора и др.

X