1000-to-enspire-Europe-Bulgaria
Пет български компании в класацията “1000 най-динамични малки и средни предприятия в Европа” на LSE Group
18.10.2017
Sofia-City-
Докладът по проект “София – град за хората” бе представен в присъствието на проф. Ян Геел
18.10.2017

AES България разширява своя Център за споделени услуги в София, Coca-Cola планира да премести HR и финансовите си услуги от Германия в България

Enery-AES-Bulgaria

Enery-AES-Bulgaria
Водещият инвеститор в българската енергетика AES България откри разширения си регионален Център за споделени услуги в София. Вложените до момента средства са 2 милиона лева като настоящото разширяване е поредната инвестиция на компанията за постепенно разрастване на дейностите в портфолиото на компанията в България. Центърът обслужва бизнесите на AES в сферата на финансите, информационните технологии, доставките, човешките ресурси и комуникациите за Европа, Близкия Изток и Азия.
На откриването, Президентът на AES България Оливие Маркет заяви, че страната ни се е доказала като регионален център, който ще има все по-важно значение за развитието на компанията и че висококвалифицираните специалисти и стратегическото географско положение на България ще имат решаваща роля за привличането на инвестиции и в бъдеще. Компанията обслужва бизнеси в много различни часови зони от Ирландия до Виетнам, а София е разположена по средата и това улеснява дейността. Решението за откриване на център за споделени услуги в България е взето и заради благоприятната среда за инвестиции, както и политическата и макроикономическата стабилност на България.
В момента в Центъра за споделени услуги на AES в София работят близо 100 висококвалифицирани служители, като се очаква техният брой да нараства. Компанията стартира регионалния си център през 2013 г. с 15 служители. В началото той обслужва дейностите в сферата на финансите, информационните технологии, снабдяването и доставките за Европа и Близкия Изток. През 2016 и 2017 година центърът се разраства значително, като към него са добавени и функциите човешки ресурси и комуникации. През 2017 година центърът вече работи за бизнесите на компанията в 7 държави – България, Йордания, Холандия, Обединеното Кралство и Ирландия, Индия, Филипините и Виетнам.

 

Друга голяма компания – Coca-Cola, обяви намерението си да закрие завода си във Ваймар, Германия, и да премести дейностите си по финансови услуги и човешки ресурси в България. Работата ще бъде прехвърлена към „Кока-Кола Юрпиън партнърс сървисис“ в София. Решението за закриването на предприятието в Германия идва като резултат от спадащите продажби на напитки в пластмасови бутилки за многократна употреба, затова там ще бъдат прекратени и производствените и административните дейности.

X